Варна удвои избирателната си активност

Мисия Варна

12-05-2013, 14:22

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

В процес на проверка е сигнал за агитация и транспортиране на хора да гласуват в училище "Отец Паисий"

26,16 на сто от имащите право на глас във Варна са упражнили вота си до 13:30 часа, съобщи преди минути председателят на Районната избирателна комисия (РИК), Кристиян Богоев. По думите му, избирателната активност за областта до момента е 27,32 %. Най-малко са отишлите да гласуват в Девня - 23,95 % от жителите, имащи право на вот. Най-активни продължават да са избирателите в Аврен, където до 13:30 часа е регистрирана активност от 40,8%.

В РИК във Варна не са постъпвали сериозни сигнали, свързани с нарушаване на изборното законодателство, добави Богоев. Той отбеляза, че членовете на комисията са затрупани от сигнали на партии и на съвестни граждани. В повечето случаи те са свързани основно с това, че при изваждането на бюлетините от кашоните, в които са пренасяни, тяхната цялост се нарушава. Според председателя на РИК обаче, причината за разкъсването на кочаните е в лепилото, което не е достатъчно здраво.

Според Богоев в процес на проверка е и сигнал за агитация и транспортиране на хора да гласуват в училище "Отец Паисий" в морската столица.