Роми извиха опашки пред урните във "Владиславово"

Мисия Варна

12-05-2013, 09:19

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ромите не се вълнуват от енергетика, не гласуват (+)

Предвид промяната в закона и по-сложната регистрация, застъпниците на тези избори са по-малко – малко над 3 000

Мургави избиратели се струпаха в трите ромски секции в кв. "Владиславово". Ромите са толкова активни в гласуването още от ранни зори, че секционните комисии са поискали втори параван. 

Всички 623 секции във Варненско и областта са отворили по график, съобщи шефът на РИК Кристиян Богоев. Има само дребни технически проблеми, свързани с закъсняване на членове на комисията или секретари, обяви още Богоев малко след началото на изборния ден. Вчерашните събития не са се отразили на членовете на секционните комисии, уточни  той.  

"Към момента в РИК постъпват основно технически въпроси свързани със застъпници,  наблюдатели и представители на партии", уточни Богоев. Предвид промяната в закона и по-сложната регистрация, застъпниците на тези избори са по-малко – малко над 3 000. Пълномощниците са повече от тях.

С копирните машини засега нямало проблеми, но Богоев призоваха, да не се печата излишно за да не им свърши тонера. Вчера е имало сигнал за член на секционна комисия, които взел бюлетина сложил я в джоба и си тръгнал.

Във Варна гласоподаватели 298 667, които ще дадат своя глас в 391 секции. Не са отворили 7 секции поради недостатъчен брой избиратели. Става дума за лечебни заведения. Има наблюдатели, които стриктно следят работата на РИК и СИК-воте. Те ще следят от пристигането на членовете на СИК – рано сутринта до тяхното прибиране по домовете им – след края на деня на вота.