Старшата на Черно море с минимален успех срещу Славия

Отборът на Черно море взе минимална победа с 1:0 при гостуването си на Славия, в среща от 26-ия кръг на Елитната група до 19 г. Двубоят се игра на перфектния помощен терен с естествена трева в столичния кв. Овча купел. Единственият гол в мача реализира Диян Малчев.

Предвид топлото време срещата започна в мудно темпо, като през по-голямата част подопечните на Тодор Каменов владееха инициативата. В края на първото полувреме "моряците" все пак успяха да реализират гол. В 40-ата минута Атанас Илиев проби мощно от ляво, центрира остро към наказателното поле, където Диян Малчев с глава заби топката в горния десен ъгъл на вратата за 1:0.

През втората част варненци имаха още няколко възможности за гол, не не успяха да реализират създадените положения. На два пъти пропуски направи Георги Атанасов. В самия край на двубоя Атанасов стреля с левия крак, топката се удари в гредата, разходи се по голлинията, но така и не влезе във вратата. Веднага след това младокът прехвърли технично защитник на Славия, но останал сам срещу вратаря на домакините стреля в тялото му.

"Доволен съм от резултата, но от играта – не. Нямаше агресията, която сме показвали в другите срещи. Иначе стояхме много добре във фаза защита. Не допуснахме грешки. Накрая можехме да вкараме още, но не успяхме да оползотворим създадените положения. Хубавото е, че победихме. В оставащите четири мача от първенството ще търсим победата, ще се надяваме другите отбори за сбъркат за да се класираме по-напред в шампионата”, каза за Varnautre.bg наставникът на Черно море Тодор Каменов.