Огнян Илиев: Гришо ще влезе в ТОП 10 на световния тенис елит

Рано или късно това ще стане, каза още Главният треньор на варненския Тенис клуб Черно море - Ели

Главният треньор на варненския Тенис клуб Черно море - Елит Огнян Илиев се изказа ласкаво за голямата победа, която постигна най-добрият ни тенисист - Григор Димитров. Гришо пречупи световния №1 Новак Джокович с 2:1 сета и изхвърли сърбина от надпреварата на турнира от сериите „Мастърс” в Мадрид. Огнян е един от първите, които са поздравили българинът, като това е станало 15 минути след мача. Тогава двамата са си разменили смс-и. Бившият капитан на националния отбор за Купа Дейвис сподели още защо Григор се представя толкова успешно в мъжкия тенис.

"Оценката я даде цял свят. Един прекрасен тенисист, една прекрасна победа и една прекрасна игра. Когато светът коментира по този начин, аз мога само да потвърдя тези твърдения. Очаквано беше да победи някой от най-добрите тенисисти в света. Нещата в екипа на Григор вървят равномерно. Не се избърза и големите очаквания идват. Това вече е факт. С последователност се постигат големите успехи. Много е тежко след една такава победа и такъв отзвук в световен мащаб, да се мобилизираш на 100% и да играеш на ниво. Надявам се да го направи още в следващия си мач. В тениса е така - всеки ден играеш”, коментира Илиев.

Той прогнозира, че в близко бъдеще Гришо ще влезе в ТОП 10 на световния тенис елит. В момента най-добрият български тенисист Григор Димитров изравнява рекордното си постижение и през тази седмица отново заема 28-то място в световната ранглиста. Припомняме, че Гришо обеще на среща с кмета на Варна в края на месец януари.

"Още преди 7 години казах, че мястото на Гришо е в ТОП 10 на ранглистата. Това ще стане рано или късно”, убеден е Огнян Илиев.

Той добави, че кортовете на Черно море Елит в Морската градина ще бъдат домакин на силен турнир от 21 до 26 май. Наградният фонд на надпреварата ще е 10 000 долара.