Фирма брои 1,3 млн. лв. за корпоративен данък

Парите

08-05-2013, 12:31

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

По-малките варненски дружества са внесли общо 26,8 млн. лева налози

22,5 млн. лева корпоративен данък внесоха в хазната 932 средни данъкоплатци и осигурители, регистрирани в Националната агенция по приходите във Варна, от началото на годината. 799 от дружествата са подали годишните си декларации по Интернет, а най-големият деклариран и внесен корпоративен данък от фирма е в размер на близо 1,3 млн. лева, съобщиха от НАП.

45 170 е броят на по-малките дружества, регистрирани в офис Варна, които са декларирали финансовите си резултати за 2012 година, като са подали годишните си декларации. 20 734 от корпоративните клиенти са декларирали печалбите си по Интернет, а останалите 24 436 са предпочели да посетят офиса на териториалната дирекция. Внесеният корпоративен данък от по-малките варненски дружества възлиза на 26,8 млн. лева, като едно от тях е внесло 800 хиляди лева данък.

От НАП Варна напомнят на корпоративните си клиенти, че през тази година дружествата с постъпления от 300 хил. лева до 3 млн. лева са задължени да правят тримесечни авансови вноски, а фирмите с приходи от над 3 млн. лева трябва да правят ежемесечни авансови вноски.

Дружествата, които са с приходи за предходната година под 300 хил. лева, са освободени от авансови вноски по данък печалба. Новорегистрираните дружества също са освободени от авансови вноски, но само за годината на учредяването им.