Почетният консул на Германия връчва дипломи в Пета гимназия

Мисия Варна

08-05-2013, 09:42

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Немски дипломат гостува на гимназисти от Варна

30 от учениците защитиха ниво С 1 по Европейската езикова рамка на всички компоненти от изпита

За петнадесета поредна година, гимназия "Йоан Екзарх" ще връчи немски езикови дипломи на 35 свои възпитаници. На церемонията, която ще се състои утре от 17 часа в Градската художествена галерия "Борис Георгиев", ще присъства и почетният консул на Германия и Франция, Неделчо Неделчев.

"Резултатите на дванадесетокласниците, завършващи през тази учебна година са изключително високи - 30 от учениците защитиха ниво С 1 по Европейската езикова рамка на всички компоненти от изпита, а 5 ученици – С 1 на писмен и В2 само на устен", съобщава ръководството на Пета гимназия.

С най-високи резултати е Марина Дикова, която е получила 95 точки - само една точка по-малко от максимално възможните 96 точки. До края на месец юни се очакват окончателните резултати на Марина Дикова и Радин Петров, допуснати до последния - ІІІ кръг на конкурса за стипендии за обучение в Германия, предоставяни от Немската служба за академичен обмен /DAAD/.

На събитието утре, освен дипломата са поканени да присъстват и областният управител, временно изпълняващият длъжността кмет, кметът на район "Приморски", шефката на Инспектората по образованието, родители и учители.