Апаши заработиха от чужди коли по празниците

Крими

07-05-2013, 18:05

Снимка:

crimes.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

33-годишен влезе в ареста за една от кражбите, извършителите на останалите не са ясни

Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Районният съд във Варна на 33-годишен мъж, обвиняем за извършена кражба от автомобил. В следобедните часове на 2 май той счупил задното стъкло на спрян на паркинг в курорта "Св. Св. Константин и Елена" автомобил ситроен и задигнал преносим компютър, мъжка чанта с 4000 лв. и лични документи. Обвиняемият е бил задържан, като с протокол за доброволно предаване част от инкриминираните вещи са били установени и предадени на разследващите.

33-годишният мъж е стар познайник на магистратите, а настоящата кражба се явява извършена в условията на опасен рецидив. Днес защитата на обвиняемия поиска налагане на по-леката мярка "домашен арест" като представи медицинско удостоверение, че той страда от синдром на зависимост към хероин и е включен в програма за лечение към специализирано медицинско заведение. Съдът обаче счете, че към момента на обвиняемия не е назначавана експертиза, която да изследва дали зависимостта към наркотични вещества може да му попречи да пребивава в ареста.

Пак по време на почивните дни, с голяма сума, задигната от собствения му автомобил, "олекна" и 57-годишен варненец. Мъжът спрял на бул. "Христо Смирненски" заради спукана гума на колата си и докато я сменя, неизвестен крадец задигнал през сваленото дясно предно стъкло на колата, чантичка с 15 000 лв., лични документи и мобилен телефон.

Заради това, че не са заключили колите си си изпатиха и още няколко шофьори в морската столица. На 29 април 51-годишна добричлийка потърсила полицията за помощ, след като от паркираното й на ул. "Драва Соболч" БМВ изчезнал преносим компютър. На 1 май за поредната автокражба в града съобщава и 42-годишна варненка. В този случай, от паркиран пред хипермаркет мерцедес изчезва дамска чанта с около 5000 лв. и лични вещи вътре. По случаите се водят преписки.

С друга голяма сума в първия от поредицата почивни дни "изгоря" и 36-годишна жена. И този път случаят е аналогичен. Дамата спряла мерцедеса си на бул. "Чаталджа" без да го заключи. Този пропуск й коствал обаче кражба на дамската чанта, в която имало лични и фирмени документи, както и около 3000 лв. Черната статистика на полицията продължава и със случай от втория ден на май, когато се жалва 67-годишна жена, че около 17:00 ч., от незаключен лек автомобил с марка"Пежо", паркиран на алея в гробищен парк, е извършена кражба на дамска чанта с лични документи и около 160 лв.