Варна и Добрич премериха сили на ринга

Спорт

04-05-2013, 17:12

Снимка:

АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Много положителни емоции, чудесна атмосфера и оспорвани битки на ринга имаше в двустранната приятелска среща между две от най-силните боксови школи у нас - Добрич и Варна, провела се в петък. Между въжетата в залата на добричкото спортно училище излязоха децата на домакините от БК Добруджа, водени от треньора Ангел Сашев и тези на двата варненски клуба - БК Черно море и БК Ивайло Маринов. За „моряците“ се боксираха младите надежди Георги Димитров (34), Иван Маринов (48) и Христо Барбов в категория 54кг., като и тримата оставиха отлични впечатления с изявите си. Димитров, Маринов и Барбов, водени от помощник треньора на „моряците“ Георги Бояджиев, играха с различни противници в отделните рундове, тъй като домакините разполагаха с повече от един боксьор в дадената категория. Христо Барбов дори игра с 2 години по-големия от него Сали Мехмед, който наскоро се завърна със сребърен медал от ДП при юношите младша възраст в Търговище.

Страхотно се представи и надеждата на БК Ивайло Маринов Страхил Стоянов в категория до 36 кг. и заслужи овациите на зрителите около ринга. Изключително доволен от представянето на Страхил остана и неговия треньор – боксовата легенда Неделчо Дичев. Другия му възпитаник Андрей Светлов също се раздаде максимално на ринга при 52-килограмовите. В крайна сметка победители в срещите нямаше – спечели единствено бокса.

Всички треньори, състезатели и родители се обединиха около мнението, че такива приятелски срещи трябва се провеждат по-често, защото са изключително полезни за развитието на младите таланти и трупването на опит и са неизменна част от пътя към успеха. Съвсем скоро БК "Добруджа" ще върне визитата на варненци. По време на приятелската среща бе обсъдена и идеята за създаване на регионално п-во на Източна България, за да може младите боксьори да натрупат повече игрова практика.