Играят премиерно мюзикълът "Джекил"

Варна Лайф

04-05-2013, 16:45

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Той е създаден по „Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд"- известния роман на Робърт Луис Стивънсън

На  7 април на основна сцена във Варненската опера ще се играе премиерно мюзикълът „Джекил". Представленията са от 17.00 и от 19.30 ч. , а спектакълът се поставя за пръв път в България.

Автор на сценария и текстовете на песните е Алекс Уейн, музиката е на известния съвременен английски композитор Джон Мур, ансамблите, аранжиментите и оркестрацията са дело на Ганчо Ганчев - главен художествен ръководител на Варненската Детско-юношеска опера.

Диригент-постановчик е Ганчо Ганчев, режисьор-постановчик Костадин Бандутов, сценография и костюми Тодор Игнатов, хореография Денко Стоянов, хормайстор и корепетитор Миглена Шишева, вокален педагог Галина Станишева, театрален педагог Петя Петкова, балетен педагог Бистра Бъчварова.

Мюзикълът е създаден по „Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд"- известния роман на Робърт Луис Стивънсън от 1886 г., който разказва историята на добрия доктор Джекил, чиито експерименти със самия него го превръщат в жестокия и садистичен мистър Хайд.

Общо 60 актьори играят в постановката, като повечето са възпитаници на Детско-юношеската опера при Общински детски комплекс Варна, а някои от основните герои са от състава на Държавна опера Варна,

Ролята на доктор Джекил изпълнява Ростислав Байрактаров (Държавна опера Варна), а на мистър Хайд - Иван Христов (Детско-юношеска опера Варна). Участват още: актьорът от Драматичен театър „Стоян Бъчваров" Пламен Георгиев (Ланиън), студент в ИУ Варна Димитър Николов (Натаниел), Пламен Василев (Атърсън) от Детско-юношеската опера, Виктор Нишанов (Звярът) и др. Лиляна Кондова от Държавна опера Варна ще пресъздаде образа на Ани. В същата роля са и солистките на Детско-юношеската опера Лилия Илиева и Натали Иванова.