Флористи си учредиха асоциация във Варна

Варна Лайф

30-04-2013, 17:05

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Изпълнителен директор е Ивайло Иванов

Асоциация на флористите в България учредиха във Варна. 33 участници от цялата страна избраха устав и управителен съвет на сдружението, което ще бъде със седалище в морския град. За председател на управителния съвет беше избрана Цветелина Бондева от София, а за изпълнителен директор Ивайло Иванов от Варна.
Сред целите, които дружението си поставя, на първо място е популяризирането на флористиката. "Ние ще работим за вписването на нашата професия в официалния регистър на професиите в България. Сега фигурираме като продавач-консултанти, което по никакъв начин не изразява същността на нашата творческа дейност като дизайнери на цветя", разясни Ивайло Иванов.
"Асоциацията ще си сътрудничи с базираната в София Българска академия по флористика за създаване на родна школа в обучението на флористи. Ние планираме развитие и на международна дейност – създаване и разширяване на контактите с европейски и световни организации в сектора, за да бъдем винаги в крак с новите моменти и да станем призната част от световната професионална общност", посочи Цветелина Бондева, която е и създател на академията.
Изложението Grand Флора беше прекрасно организирано, с чудесно представяне, а всички – и участници, и организатори, показаха много желание и мотивация, каза още Бондева.