Пускат нови спални вагони за влаковете Варна – София

Новините

30-04-2013, 13:55

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

18 лева е цената за бизнес класа

11 нови спални вагона пуска от днес "Холдинг БДЖ". Вчера националният железопътен превозвач получи разрешение за тяхното въвеждане в експлоатация от Изпълнителна агенция „Железопътна администрация”. 11-те нови спални вагона ще пътуват в композициите на нощните влакове, които се движат между София и Варна, и между София и Бургас.
От тази вечер два спални вагона ще пътуват в състава на нощния бърз вла София -Варна, който заминава от София в 22:25 ч., а други два – ще се движат в композицията от София за Бургас, който тръгва от София в 22:40 ч.
От утре спалните вагони ще пътуват от Варна и Бургас за София. Два от тях ще бъдат включени в състава на нощния бърз влак от Варна за София, който заминава от Варна в 22:00 ч., а други два – ще пътуват в композицията на нощния бърз влак от Бургас за София, който тръгва от Бургас в 22:10 ч.
"Холдинг Български държавни железници" ЕАД напомня на своите клиенти, че цената на билета за пътуване между София и Варна в едната посока е 23,60 лв. за втора класа и 29,50 лв. за първа класа. При закупуване на билет за отиване и връщане по маршрута София – Варна – София или в обратното направление, цената на билета е 35,20 лв. за втора класа и 44,00 лв. за първа класа.
Цената на спалното място е 10.00 лв. за легло в спална кабина втора класа с трима пътници, 12.00  лв. за легло в спална кабина първа класа с двама пътници и 18.00 лв. за цяла спална кабина бизнес класа. Всеки един от новите спални вагони разполага с 10 спални кабини с по 3 легла. Във всяка кабина има шкафче с вградена мивка с течаща топла и студена вода. Във вагоните има душ кабина, санитарен възел, сейф за съхраняване на ценности, както и помещение за предлагане на топли и студени напитки. Климатичната инсталация на вагоните позволява индивидуалното регулиране на температурата във всяка кабина. Новите спални вагони разполагат с пожаро-известителна система, информационна система и интерком система за връзка, която служи за подаване на информация между обслужващия вагоните персонал.