Информационно затъмнение спъва гласуването в чужбина

Новините

29-04-2013, 13:43

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

"Оказва се, че българските турци от Турция ще дойдат и ще гласуват, а ние поради факта, че изборите са малко след Великден и искаме да останем при детето си една седмица, губим това право", разказва читателка

Възмутени сме от невъзможността да получим удостоверение за гласуване на друго място, различно от постоянният ни адрес. Считаме, че са засегнати правата ни на граждани. В нито една медия не вървеше съобщение за сроковете за подаване на тези заявления както в страната, така и в чужбина, споделя наша читателка.

Заедно със съпруга си на 15 април тя е посетила кметство "Владислав Варненчик", за да подадат заявление за гласуване на друго място. Служителката обяснила, че това е невъзможно, тъй като е за граждани, които са ангажирани в изборите или трябва да живеят на адрес различен от постоянния.
"Ние отиваме за Великденските празници при дъщеря ни в Берлин и искаме да упражним правото си на глас. Нашият постоянен и настоящ адрес са един и същ. Дъщеря ни пропусна този срок, защото се оказа, че за чужбина крайната дата е доста по-рано. Друга наша позната, която има настоящ адрес в София също е изпуснала срока за това заявление, защото никой нищо не е казал до сега за крайната дата", пише още възмутената варненка и се пита дали липсата на информация не е умишлена.