Възстановиха движението по "Владислав"

Мисия Варна

29-04-2013, 09:47

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Входният булевард в града ще поеме трафика от "Сливница"

Обновеният булевард "Владислав Варненчик" беше пуснат в експлоатация тази сутрин. Върната бе Обичайната организация на движение на моторните превозни средства в двете платна. Отпушването на входната за града пътна артерия обаче стана предсрочно. Първоначално бе обявено, че булевардът ще е завършен в края на май. В началото на април пък стана ясно, че "Владислав" ще бъде напълно готов за Деня на Европа, 9 май.

Строителният обект бе затворен на 15 март и разделен между двама изпълнители, според договора за текущи ремонти в районите "Одесос" и "Младост". Финансирането за мащабното преасфалтиране от 5 милиона лева бе отпуснато от правителството в оставка.

В момента продължава започналата миналата седмица реконструкция на другия важен за трафика в града булевард - "Сливница". Засичането на двата ремонта преди седмица доведе до парализиране на движението във Варна. Същевременно другите две важни пътни артерии -ул. "Девня" и бул. "Цар Освободител" не успяха да компенсират задръстванията и хаоса в морската столица.

Предстои бул. „Сливница” също да бъде преасфалтиранизцяло. Парите за това са осигурени от общинския бюджет. Заради рехабилитацията е затворено едното платно в участъка от бул."Янош Хуняди" до бул."Република". Тролеите не се движат по "Сливница" в часовете от 8:30 до 17:30.