Дакелите: Кмете, помниш ли обещанията си?

Мисия Варна

29-04-2013, 08:46

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

10 конкретни въпроса към временния кмет Христо Бозов поставят от "Обединени варненци за Варна"

"Обединени варненци за Варна" или по-известни като дакелите отправят десет въпроса към временния кмет Христо Бозов. "Ние помним обещанията, които дадохте и ангажиментите, които поехте при стъпването Ви в длъжност и за които получихте нашата подкрепа. Помним, че декларирахте да работите в пьлна прозрачност и откритост и се ангажирахте да наложите този стил в подчинената Ви администрация. Помним и че се ангажирахте да извършите конкретни структурни промени", заявяват те. Притеснени от случващото се в последните седмици в Община Варна задават десет конкретни въпроса. Техните питания са следните:

- Защо не се публикува информация за финансирането на фестивали на културата въпреки няколко официални искания за това, както и лична среща с Вас, на която бяхте запознати с проблема?

- Защо няма конкретни мерки в дирекция "Обществен ред и контрол", въпреки многобройните сигнали за редица нарушения в кучкарника в село Каменар?

- Защо няма контрол при изпълнение на Ваша заповед 0976/22.03?

- Защо след като декларирахте, че ще работите прозрачно и открито, в интернет страницата на Община Варна има публикувани само две Ваши заповеди, а ние знаем, че сте издали много повече включително и 1344/16.04 и 1357/17.04г.?

- Вярна ли е информацията, че в периода, в който сте били зам. кмет по-голяма част от времето сте били в командировки до екзотични дестинации?

- Вярно ли е, че в периода, през който сте бил зам.кмет се е наблягало на така наречените "меки" проекти, които предполагат приятни разходки, а така наречените "твърди" проекти – писане на инвестиционни проекти остават на заден план?

- Защо не публикувахте предложението си към общинския съвет за продажба на общински жилища няколко дни предварително, както е по правилник, а го вкарахте минути преди комисия? Защо тези молби входирани 2008г., 2009г. изведнъж се оказаха спешни и нетърпящи отлагане с два месеца?

- Защо искате да отмените мораториума на сделки с общинска собственост, който Вие лично наложихте до избора на нов кмет, избран от гражданите на Варна?

- Защо и как станахте собственик на 3 декара от терен, свързван с зам. председателя на ДПС Емел Етем?

- Имате ли усещане, че администрацията на Община Варна вижда във Ваше лице кандидата за кмет, чрез който статуквото наложено от Кирил Йорданов ще оцелее без промяна?

"Съзнаваме, че работите в трудна и напрегната обстановка. Уважаваме желанието за промяна, което заявихте в първите дни на Вашето назначение, както и желанието за откритост и прозрачност на управлението Ви, което декларирахте. Ние като граждани на Варна използваме правото си да задаваме въпроси, включително и към Вас, за да можем заедно да постигнем един модел на управление, с който Варна да се гордее", завършва писмото на "Обединени варненци за Варна".