Варненец спечели престижната надпревара Рали – рейд

През цялото състезание пилотът на „Крейзи фокс” Николай Гочев бе убедителен по изключително тежкото трасе и доказа на конкуренцията, че най-много заслужава трофея

Варненският пилот на „Крейзи фокс” Николай Гочев спечели престижната надпревара Рали – рейд, европейски кръг в NAFTIPAKTOS /Гърция/. През цялото време той бе убедителен по изключително тежкото трасе и доказа на конкуренцията, че най-много заслужава трофея.

Участвалият на рали Дакар чех Махачек се пребори за второто място, което му донесе много разочарование, но силите не му доснигнаха за успех срещу Гочев. Другият пилот на „Крейзи фокс” -Варна Александър Усачов остана трети. Той също кара изключително добре и през цялото време бе в зоната на призьорите.

Изключително тежкото състезание и призовите места за Гочев и Усачов показват, че в България имаме пилоти в този клас UTV-та от световна класа.

Междувременно стана ясно, че пилотът на Крейзи фокс Георги Гочев, който е син на Николай Гочев, подаде заявка за участие в световния шампионат по мотокрос в клас МХ3. Този кръг ще се проведе на пистата в Троян точно навръх Великден – 5 май.
Гочев ще се състезава за втори път в този клас, който още се нарича "Оpen", тъй като могат да участват състезатели без значение за възраст и кубатура на двигателя. Гого ще стартира с новата си Yamaha – 450 c.c., като се очертава да е най-младият участник от записалите се до момента 82 състезатели.