Още по-предсрочно откриват "Владислав"

Животът

26-04-2013, 17:26

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

В 5:00 часа сутринта в понеделник възстановяват обичайната организация на движение

От понеделник влиза в експлоатация ремонтираният булевард "Владислав Варненчик", съобщиха от общинската пресслужба. В 5:00 часа сутринта в първия ден от новата седмица ще се възстанови обичайната организация на движение по пътната артерия, при която моторните превозни средства ще се движат в двете платна.

Припомняме, че в първите дни на април, временният кмет доц. Христо Бозов коментира, че преасфалтираният "Владислав" ще бъде напълно готов за Деня на Европа, 9 май. Обещанието дойде с намаляване на първоначалните срокове за пускане на обекта в края на май. Строителният обект бе разделен между двама изпълнители, според договора за текущи ремонти в районите "Одесос" и "Младост".

Същевременно, на гневна пресконференция тази сряда, председателят на бюджетната комисия в Общинския съвет, Иван Портних, коментира пред медиите, че ГЕРБ искат оставките на шефа на инфраструктурната дирекция в общината Стоян Димитров и на зам.-кметовете Богдан Караденчев и Калинка Попстефанова. Повод за извънредния брифинг стана изявление на Караденчев, че ремонтът на бул. "Владислав", за който правителството на ГЕРБ отпусна 5 млн. лева, няма да стигне до табелата за начало на града, а ще бъде само до бул. "Република" - за толкова стигали парите. "Никога не е ставало дума, че ще бъде преасфалтирано всичко до табелата, все пак тя е на магистралата. От самото начало възлагателните писма бяха за ремонт до бул. "Република", разбули спекулацията Портних. Той показа и справка за отпуснатите средства на една от фирмите, смятана за близка до "Хидрострой", която ремонтира от бул. "Мария Луиза" до ул. "Струга". Първоначално общината предвижда за този участък 2,718 млн. лева. След това сумата е намалена на 2,605 млн. лева. В крайна сметка фирмата-изпълнител представя сметка за разходи за труд и материали за 2,351 млн. или с над 350 хиляди лева икономия.