Сигнал за бомба изпразни общината

Мисия Варна

26-04-2013, 16:03

Снимка:

Varnautre.bg / Росица Колева

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Телефонен терорист провали кръглата маса за кап. Собаджиев

Големи групи притеснени деца напуснаха сградата на Община Варна. Преди минути на тел. 112 мъжки глас е подал сигнал за бомба в кметския билдинг и там започна евакуация. В зала "Пленарна" за 16 часа беше насрочен празничен концерт на ученици от Руското училище. По същото време в зала "Варна" трябваше да започне кръгла маса, на която да се реши как да бъдат осигурени пари за правната защита на капитан Светлозар Собжиев. Тя беше организирана от фондация "Белослава" със съдействие на "Обединени Варненци за Варна". 

Доста по-късно започна евакуацията и на администрацията. На чиновниците им трябваше много повече време да слязат до изхода от високите етажи с единствените 3 асансьора и по стълбите.

"Не са свиканли да работят в петък следобед и ето - осигуриха си тръгване още в 16", шегуваха се със ситуацията минувачи. От 15 април временният кмет на Варна Христо Бозов задължи чиновниците да приемат граждани от 9 до 18 във всички дни от седмицата, а не в петък до обед, както беше практиката досега.

Сигналът за бомба е подаден на тел. 112 в 15:28 часа, уточниха от полицията. Започнала е проверка на всички помещения в 16-етажната сграда. Не е ясно дали тя ще приключи до края на работния ден. Чиновниците, които досега чакаха на групички около входа, вече започнаха да се разотиват.