Съветници и протестиращи пак недоволни от "Културата"

Новините

26-04-2013, 14:32

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Повече от месец се бави отчетът на дирекция "Култура", виновен май Бозов

Отчетът на дирекция "Култура и духовно развитие" за миналата година продължава да бъде тайна, стана ясно днес на заседание на ресорната комисия към общинския съвет. Оказа се, че съветничката от БСП Светлана Такева още през февруари е поискала доклад и информация за това кой какви пари е харчил за фестивали във Варна. За същата информация през февруари настояваха и протестиращите. И двете страни все още нямат отговор.
"Вчера получих писмото от кмета Христо Бозов с резолюция да изготвя нужната справка. до сега не съм знаела за тези искания", прехвърли топката към началника си и.д. директор на дирекция "Култура и духовно развитие" Десислава Георгиева.
Преди тази размяна на реплики съветниците успяха да гласуват по 1500 лева за провеждането на традиционните празници на петте района. Кметствата бяха поискали по 3000 лева, но местните парламентаристи решиха да се придържат към миналогодишната сума, заради продължаващата финансова криза. Други 1000 лева обаче бяха гласувани за празника във Виница за деня на патрона на местната църква "Свети Атанасий".
Улица "Добруджанска" ще има в местност Траката. С имена ще се сдобият и доста пресечки в Прибой.