ДСБ: При 55% активност влизаме в Парламента

Мисия Варна

25-04-2013, 13:16

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Ремонтът на "Владислав" е предизборен

Коалицията "Демократи за силна България"-Български демократичен форум има резерв от поне 30-40 хиляди гласа в малките градове и селата. Тези гласове, които са под 1% за съответното населено място не влизат в социологическите проучвания и пречат на обективната картина. Но дори и без тях десните могат да разчитат на малко над 3% от избирателите или 130 000 гласа, което означава, че при активност от 55% хората на Иван Костов и коалиционните им партньори влизат в парламента. Такъв анализ на предизборната ситуация направи шефът на щаба на ДСБ във Варна Любомир Роев. Според него активността на вота на 12 май ще е между 55 и 57%. За първи път над 40% от запитаните за кого ще гласуват заявяват, че не желаят да отговарят. Този безпрецедентен политически страх обезсмисля социологическите резултати, категоричен е Радан Кънев, който е водач на листата на коалицията във Варна.

Според него ГЕРБ се сетили за Варна едва след издигането на бившия регионален министър Лиляна Павлова за водач на листата им тук. "С предизборна цел от партията обявиха ремонта на бул. „Владислав Варненчик“ и така на практика блокираха целия град. Ние, които сме си тук - сме добре. Но г-жа Павлова няма да може да влезе в града, ако реши да дойде пак", иронизира Кънев. Той беше категоричен, че цената, на която се извършва преасфалтирането, е около 4 пъти по-висока от пазарната.

„ГЕРБ реагираха като се оказа, че тази гигантска сума от 5 милиона е изчерпана без да бъде завършен проектът. Тоест, изчезнали са повече от 4 пъти себестойността на този ремонт, той не е завършен, а хаосът и блокажът продължават“, каза Кънев.

От ДСБ твърдят, че част от парите са потънали във фирми фантоми. Разследване на сини активисти показало, че лидер на ДПС е съсобственик в една от хасковските фирми на консорциума, спечелил преди година обществената поръчка, обявена от кметската администрация за текущите ремонти в район "Одесос". Фирмата била в тежко финансово състояние, дължала данъци и заплати от дълги периоди, а работниците й били регистрирани на борсата.„Става дума за некомпетентност или корупция. Най-вероятно - за комбинация между двете. При това в особено тежка форма“, обобщи Радан Кънев.

Вътрешната война, която се води в ГЕРБ, не интересува българските граждани, а проблемите на партията престават да са политически, а са в поелзрението на прокуратурата, смятат от ДСБ по повод днешния скандал с подслушването на министри.