Варненец оглави класирането в NAFTIPAKTOS

Спорт

24-04-2013, 16:02

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Крейзи фокс се спусна в Рали Рейд

Крейзи фокс с нови четири купи

Николай Гочев от клуб Крейзи фокс усетил неприятности още в през първия ден от надпреварата

Истинска битка предлага тази година надпреварата Рали – рейд, европейски кръг в NAFTIPAKTOS /Гърция/. Организаторите дадоха един почивен ден на участниците, които са тотално изморени от невероятно тежките трасета и трудната навигация. Именно тя доведе до провал на лидера в класирането Махачек (участник на рали Дакар).

Почивният ден бе принудителен образно казано, защото по трасето имало пропадания и доста тежки отсечки. Този ден е много ценен за пилотите и техните екипи за да си починат и да ремонтират машините. Варненският пилот на Крейзи фокс Николай Гочев още през първия ден е усетил неприятностите. При зареждането с местно гориво високите обороти на неговата машина изчезват, което му пречи да преодолява скоростно по-високите места по трасето. Оказало се по-късно, че дюзата била блокирана с нещо и изгоряла. Благодарение на бързата намеса на механика Краси Цанев нещата са приведени в ред.

Другият варненски представител на ралито Александър Усачов през първия ден прегря машината и не успя да завърши. През втория и третия ден обаче Усачов бе на ниво. Освен проблемите участниците буквално се потапят в красотата, предлагана от местния пейзаж. Време за наслада обаче няма, защото не всеки метър дебне камък или пропаст, както и опасни завои.

Един екипаж вече "опита" стръмните дерета в Гърция. Благодарение на едно дърво, единственото в местността, не се стигна до най-страшния инцидент. Тяхната машина буквално ляга на дървото и остава там. Гърците са предложили наистина тежко трасе. Голяма част от екипажите пукат гуми много често. Камъните са изключително остри и буквално режат гумите, пише narodensport.

Българинът Цанко Цанков вече не може да преброи спуканите гуми до този момент. „Тези неприятни моменти с него и лошия му късмет ми позволиха да го изпреваря с час и 45 минути и да стана първи след преодолените вече 800 км. Само още два дни каране и ще стане ясен победителят. Това означава още около 700 км./състезателни/”, коментира Николай Гочевв от Гърция. Той не пропусна да отбележи, че местните калмари са превъзходни, но бирата никаква я няма.