Да се справим със стреса не е невъзможно

Няколко лесни стъпки за контролиране на стреса

Стресът е неизбежна част от нашето ежедневие. Ние не можем да го отстраним напълно, но можем да контролираме нивата на стрес в живота си.

Всеки ден трябва да се отърсваме от натрупаното напрежение. Дори да сме заети, 15-20 минути на ден са достатъчни да се освободим от чувството на "бомба в стомаха". За няколко минути може да медитирате, да послушате любимата си музика, да изпиете един фреш, но без кафе, защото то допълнително "опъва" нервите, може да си пуснете някое забавно видео и други подобни дейности, които да ви разтоварят.

Ако бъдем по-организирани и си планираме времето това неминуемо ще доведе до редуциране на стресовите ситуации. Планирайте задълженията си в максимална степен. Определете кои са приоритетни, за да решите кога и как да ги изпълните. Направете така, че времето да работи за вас, а не срещу вас. 

Спортът е един от враговете номер едно на стреса. Изберете такъв тип физическо натоварване, което ви носи удоволствие и чувство на удовлетворение.  От 15 до 30 минути физически упражнения три пъти седмично са достатъчни за да се чувствате балансирани и тонизирани. Вървенето пеша също е добра опция за физическо натоварване и психическо разтоварване

Храната, заедно със спорта, е от основно значение за спокоен начин на живот. тя трябва да бъде пълноценна и здравословна. Избягвайте бързите храни и консервантите. Наблегнете на суровите плодове, зеленчуци и ядки и ограничете цигарите, алкохола, кафето и всичко в пакет.

Мислете позитивно. Съсредоточете се върху предимствата си и се опитайте да намерите положителното във всяка ситуация. Научете се да се адаптирате към създалите се обстоятелства.