Трима варненци ще се бият в К-1 в Русия

Спорт

23-04-2013, 17:07

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Треньорът на клуб ТИМ Красимир Димов води със себе си общо петима бойци

Трима варненци ще участват в двустранна среща по кикбокс – К-1, в руския град Воронеж в събота. Това са Милен Маринов (многократен световен и европейски шампион), Николай Йовчев (и двамата от ТИМ), както и представителят на Джет Александър Петров. Водач на бойците ни е треньорът на клуб ТИМ Красимир Димов. Освен тримата още двама състезатели ще се пуснат в надпреварата. Това са Християн Андонов от Стара Загора и Асен Асенов от Враца.

"Тази селекция е най-добрата във федерацията ни. Проведохме кратка, но пълноценна подготовка. Нямаме контузии, което обещава високи резултати. За това разчитам да победим. Стилът К-1 позволява ефектни изпълнения – удари със завъртане и удари с колена, но без клинч”, каза Красимир Димов.

Той добави, че няма информация за противниците, но със сигурност са силни бойци, щом руснаците са скрили резултатите им.

Така без разузнаване още вдругиден тимът лети за Москва. Отборът има възможност за аклиматизация и адаптация към минималната часова разлика.

Срещите ще бъдат в 3 рунда по 2 минути. Идеята е подобни двустранни турнири да станат традиционни.

Според Краси Димов скоро във Варна няма да има сериозно събитие в бойните спортове. Поне в муай-тай и кикбокс клубовете пазят средствата си за международни участия, докато организирането на вътрешни турнири е на заден план.