"Владиславово" с нова ясла

Мисия Варна

23-04-2013, 15:22

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Кръстник ще й става Неделчо Михайлов

С нова ясла ще се сдобие кв. "Владиславово" във Варна тази есен. Първа копка на забавачницата бе направената тази сутрин. Капацитетът й е за 100 деца, които ще бъдат разпределени в 4 яслени групи. Парите за яслата са от общинския бюджет и струва 1,3 млн. лв. Изпълнител на проекта е консорциума "Зебра - Стимекс". Срокът за завършването й е 6 месеца, но строителят е уверил, че ще приключи по-рано. Сградата, която ще бъде изградена зад пощата във "Владиславов", ще бъде на два етажа с обща площ от 360 кв. м.

За кръстник на новата ясла е гласен районният кмет на "Владислвово" Неделчо Михайлов. Бил е помолен да измисли името на забавачницата. 

Започва изграждането на пристройки към няколко детски градини, обяви служебният кмет доц. Христо  Бозов. Подаването на документи за прием за забавачниците започва от 10 май. На 31 май пък ще бъде обявено и класирането на малчуганите.

24 детски площадки ще бъдат ремонтирани или изградени в следващия месец, съобщи още доц. Бозов. Ще бъдат построени и шест фитнеса, и четири спортни площадки. Общата стойност на всички съоръжения е малко над 1 млн. лева.