Иван Найденов: В следващите мачове ще експериментираме със състава

Треньорът на Спартак 1918 Иван Найденов сподели, че "соколите" отиват напълно освободени в Каварна, в среща от 21-вия кръг на Б група, срещу Калиакра. През есента варненци удариха тима на Цонко Цонев на Коритото с 3:0, а сега „маргарините” ще търсят реванш на собствения си стадион.

"Отиваме в Каварна без никакво напрежение и ще играем за удоволствие. Познаваме тима на Калиакра и знаем с какви изпълнители разполагат. Имат изграден гръбнак от футболисти като Иван Райчев, Ивелин Костов – Барона, Яшар и Георги Кючуков”, каза за Varnautre.bg Иван Найденов.

Той сподели, че в следващите няколко мача ще експериментира със състава. „Предстои един сгъстен цикъл, в който ще изиграем 4 мача за две седмици. Някой от младите футболисти ще запишат повече игрови минути в следващите срещи, за сметка на други по-опитни играчи. Вече стана ясно, че на практика нямаме шансове за „А” група, за това икам да дадем шанс на младите да натрупат опит и самочувствие в следващите срещи”, сподели Найденов.

Стана ясно още, че Георги Филипов ще започне днес тренировки с отбора. Димо Димов пък все още се възстановява от тежката травма, която получи в мача с Раковски. Със сигурност халфът ще пропусне гостуването на Калиакра, след което ще започне постепенни натоварвания, казаха от клуба.

Спартак гостува в Каварна в неделя от 17 ч.