"Обединени Варненци за Варна" търсят президентска подкрепа за първенците в конкурса на НАСА

Има ли воля Министерството на образованието, младежта и науката да направи щастливи победителите, които да присъстват на тази конференция и да представят България със своите постижения?

"Обединени Варненци за Варна" написаха писмо до Президента и до министъра на образованието, за да търсят финансова подкрепа за децата, които станаха първенци в конкурса на НАСА. На конференция през май варненските ученици трябва да представят проекта си за космическа колония и да получат лично своите награди.
На международния конкурс нa НАСА за ученици за проектиране на космически селища нашите ученици спечелиха две първи места, състезавайки се със 400 екипа с 1500 участници. За да участват на International Space Development Conference, в Сан Диего, САЩ от 22 до 27 май 2013 година победителите в конкурса се нуждаят от средства, с които да покрият разходите си до там, нощувки, храна и други.
"Хиляди левове се изсипват в различни програми за образоване на българските деца, така също и за участие в различни проекти. Има ли воля Министерството на образованието, младежта и науката да направи щастливи тези победители, които да присъстват на тази конференция и да представят България със своите постижения? Желаем в нашата страна да остават идните поколения, но бихме ли прескочили такъв момент тогава в името на развитието на българската младеж, бихме ли пренебрегнали техния успех?", пишат от "Обединени Варненци за Варна".  Те поставят въпроса има ли шанс правителствения самолет да извози децата. Така няма да се налага да плащат за самолетни билети.