Трима в общинските паркинги бездействат на заплата, искат щат за още 50

Мисия Варна

18-04-2013, 16:09

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Диана Стоева

Всичко от Автора

До седмица ръководството трябва да предложи оптимизирана структура и да проучи за бариери и паркомати

Със седмица разполага ръководството на предприятието "Общински паркинги и синя зона" във Варна да измисли по-модерни и алтернативни начини за охраняване на местата, в които варненци ще могат вбъдеще да спират автомобилите си срещу заплащане. На днешното заседание на комисията по структури в градския парламент, шефът на звеното Младен Иванов отнесе солени критики от страна на общинарите, че за обслужването на общо 10 паркинга иска да се назначи прекалено раздут щат – с още над 40 бройки.

Скандално се оказа и признанието на общинския шеф, че три месеца той и двамата му подчинени вземат заплати, а нищо не правят. Причините – все още не е приета структура на предприятието, а за да се определят цените, Наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги трябва да бъде актуализирана.

Вместо да се назначават толкова много хора, могат да се купят две китайски камерки за по 100 лева, да се сложат бариери и паркинг-автомати, бе коментарът на председателя на комисията, Владимир Тонев. Според него, шефът на предприятието е дошъл неподготвен на заседанието и е предложил допотопна схема без да приложи икономическа обосновка и алтернативни варианти за модернизация на системата.

Съветникът Добромир Джиков пък се заяде, че Иванов никога не се е представял пред местните парламентаристи и поиска отчет за досегашната дейност на звеното от разкриването му в средата на декември насам.

Според внесените от Младен Иванов документи, списъкът с необходимите кадри включва: управител, главен счетоводител, координатор паркинги/дейности, счетоводител-касиер, специалист ТРЗ, технически сътрудник, по трима отговорници и диспечери Синя зона, четирима отговорници по поддръжката и 40 паркинг работници. От същата докладна записка е видно, че първоначално, шефът на общинската фирма е внесъл искане за щат от 15 човека.

На днешното заседание, представилият се като гражданин Иван Захариев изрази съмнение пред съветниците, че съдейки по наименованието на наследника на досегашните „Паркинги и гаражи”, целенасочено се работи по придвижването на проекта „Синя зона”. Според него идеята за създаването й е трябвало да бъде обсъдена първо с обществеността в морската столица.