Апаш опразни хладилника на комшията си, търка нара над година

Крими

16-04-2013, 17:30

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Крадецът откраднал от съседския фризер пакети с месо и риба

Ефективно наказаниe на 36-годишен мъж наложи Варненският районен съд затова, че опразни хладилника на комшията си. Мъжът е признат за виновен в извършена кражба на хранителни продукти и вещи от къщата на съсед. Деянието е извършено през нощта на 11 срещу 12 декември миналата година в близко до Варна село.

Подсъдимият видял, че привечер неговия съсед тръгнал за работа и решил да се възползва от отсъствието му. Той влязъл през пролука на общата междусъседска ограда, счупил стъклото на един от прозорците и проникнал в чуждата къща. В носен от него чувал, апашът прехвърлил пакети с месо и  риба от фризера на съседа, няколко бутилки вино, ножове, уредба и други вещи на обща стойност 975 лева. Още на другия ден след получаване на сигнала за кражбата, част от вещите били открити в дома на подсъдимия и впоследствие върнати на пострадалия.

Престъпното деяние е извършено в условията на опасен рецидив.  36-годишният С. Тодоров е осъждан 4 пъти за престъпления от общ характер. За конкретното деяние съдът му наложи наказание от 1 година и 4 месеца затвор, при първоначален строг режим.