Нов началник на "Инвестиционна политика" предоговаря цени

Мисия Варна

16-04-2013, 15:49

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шефът на "Инвестиционна политика" аут заради забавени обществени поръчки

Всички служители от отдел "Вътрешен одит" впрегнати в проверката на обществените поръчки

Общинското предприятие "Инвестиционна политика" е с нов началник от вчера. Това съобщи служебният кмет на Варна доц. Христо Бозов. Обществените поръчки вече ще се ръководят от инж. Звездин Стоилков. Досега той беше шеф в друго общинско предприятие - "Строителство и ремонти". Преди това беше началник на един от отделите в дирекция "Инженерна инфраструктура". 

Най-важната задача, която е възложена на новия шеф на обществените поръчки е да предоговаря, вече договорени цени, навсякъде където това е възможно. "Възложено му е да договаря по-ниски цени с фирмите, както направихме със спортната зала на училище "Елин Пелин", посочи Бозов. 

Проверката на дейността на "Инвестиционна политика" и как е провеждала обществените поръчки досега продължава, уточни временния кмет. Той припомни, че тя се прави от отдел "Вътрешен одит" в общината и Сметната палата. Срокът да приключи ревизията е 40-дневен. 

Според доклад за първото тримесечие за дейността на отдел "Вътрешен одит" пък голяма част от започнатите през периода одити за момента са спрени заради проверката на "Инвестиционна политика". Всички одитори се занимават с ревизията на общинското предприятие. Те проверяват обществените поръчки започнали през 2012 г и приключили със сключване на договор до 18 март 2013 г.