Иван Костов: Имаме опит с излизане от кризи

Архив Варна

15-04-2013, 23:59

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

ДСБ дава шанс на предприемчивите, които ще спасят България

Проблемите на България идват от лошо управление. Това заяви Иван Костов при откриването на кампанията на ДСБ-БДФ във Варна тази вечер. Преди него на сцената излезе 19-годишната Весела Янева и изпя Химна на България. Талантливата млада варненка обяви, че е на 19 години и на 12 май ще гласува за първи път - с бюлетина номер 27. Причината за предсрочните избори на 12 май е икономическата криза, започнала през 2008-а година, срещу която тройната коалиция не взе адекватни мерки. България е жертва на 12-годишен политически упадък, каза още Костов. "Ние сме единствената политическа сила, която за 23 години не вкара България в криза или в период на политическа нестабилност. Ние обаче сме вадили България от кризи - и икономически, и политически. Ние сме авторитетни и решителни хора", заяви лидерът на ДСБ. Той обясни, че 3-те стъпки, които неговата партия обещава, се свеждат до едно: да се даде шанс на онези между 400 000 и 900 000 българи, които със своята енергия, предприемчивост и идеи ще спасят страната от кризата. "В българските граждани е енергията. Как беше потисната тя, как беше отнета от българското общество и българската икономика? С монополите. И с администрацията, която си върна властта, дори по-голяма власт от тази, която имаше при комунизма", обясни от сцената на зала 1 на Фестивалния комплекс Костов.

Лидерът на ДСБ във Варна проф. Димитър Камбуров представи листата на коалицията. Преди това той си спомни как в същата тази зала като ректор на Медицинския университет 9 години е връчвал дипломите на над 120 млади лекари. Тази година само за първото тримесечие 280 лекари и 420 медицински сестри са напуснали България, сравни цифрите професорът, който е втори сред кандидат-депутатите.

Последен на сцената излезе водачът на варненската листа - зам.-председателят на ДСБ, юристът с варненски корен Радан Кънев. “Специално за Варна, на първо място трябва да обещаем честно управление. Защото няма друг такъв пример в България - как един град, богат с хората си, богат с природата си, с историята си и с местоположението си, може да бъде превърнат в беден само с лошо управление. Дългогодишно много лошо управление”, заяви Кънев. Той започна с аналогия с филма "Седемте самураи" и завърши с цитат от речта на Хенри V преди битката при Азенкур, когато 25 октомври 1415 г. срещу 40 хил. французи се изправят 10 хил. англичани: “Ако е рекъл Господ да загинем, ще бъдем доста, колкото и да сме днес, ако оцелеем, колкото по-малко - по-много чест за всеки. Нека бъде Божията воля. Победа!”