Борят трафика на хора с информационна кампания във Варна

Животът

15-04-2013, 13:21

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Очакванията на организаторите са чрез инициативите на кампанията "За къде пътуваш” да бъдат достигнати около 3 500 млади хора, обхванати

Информационна кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация "За къде пътуваш?" стартира днес във Варна и ще приключи на 26 април.

Организатори на инициативата са от общинската Дирекция "Превенции" и Местната комисия за борба с трафика на хора, съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора.

Кампанията е провокирана от проведено наскоро изследване за нагласите и информираността на младите варненци за трафика на хора и трудова миграция. Цели повишаване чувствителността на обществото по проблема.

Партньори в провеждането на инициативата са още Бюрото по труда, студентските съвети към варненските висши училища, Асоциацията на студентите медици в България-Варна и училищни превантивни клубове.

Очакванията на организаторите са чрез инициативите на кампанията "За къде пътуваш" да бъдат достигнати около 3 500 млади хора, обхванати.