Честит рожден ден на Симеон Лютаков!

Варна Лайф

14-04-2013, 12:00

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Днес българският актьор навършва 41 години

Симеон е родом от Русе. Избира пътя на творчеството и завършва ВИТИЗ. След това започва да играе на сцената на Варненския театър. Докато учи във ВИТИЗ изиграва пиесите "Казимир и Каролине", "Вестникар ли?", Докторът от "Палата № 6", "Ричард ІІІ", "Макбет", "Една нощ навън", "Камината" и други.

 През 2004 участва в сериала "Тя и той", а 4 години по-късно се снима във филма на режисьора Явор Гърдев "Дзифт". През 2010 Лютаков изиграва главната роля във филма "Още нещо за любовта". Героят му е фотограф през 40-те години на ХХ век. Във филма Симеон е арменецът Дикран, който има камила и язди с нея из Варна. Филмът се завъртя премиерно на фестивала "Златна роза" през 2010 г. 

През 2011 е върхът на неговата актьорска кариера, когато участва в сериала "Седем часа разлика". Там той се превъплъщава в ролята на прокурор, който е раздвоен между любовта и справедливостта.

Прокурор Иванов, както е познат от сериала, е привлечен и от друга творческа дейност, а именно фотографията. Младоликият и талантлив актьор прави вълнуващи изложби, занимава се професионално с фотография, прави билбордове и афиши за театър, подбира музика за спектакли. В различни интервюта българският актьор споделя, че не обича да се отнасят с него като със звезда и, че е съвсем нормален човек. 

На 23 април може да се насладите на театралната игра на Симеон Лютаков в постановката "Калигула". Тя ще се играе от 19 часа на Основна сцена на Драматичния театър.