Кои храни съдържат „празни калории“

Животът

12-04-2013, 21:50

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

"Празните калории” излиза у нас на 8 април и е препоръчана от д-р Мария Папазова.

Диета, пълна с плодове, зеленчуци, без мазнини, с редовно приемане на мултивитамини трябва да ни дари с добро здраве, нали така?

Някои от най-твърдите ни убеждения – включително за ползите от това сами да произвеждаме храната, която консумираме – ще бъдат преобърнати с главата надолу в новата книга за здравето и храненето "Празните калории”, пишеi INEWS.bg.

Д-р Джейсън Калтън и Мира Калтън без празни приказки разкриват голата истина за това, което ядем, и как неволно навиците ни саботират нашето здраве.

Тайната се крие в микроелементите (витамините, минералите и др.), които не присъстват в хранителния ни режим като следствие на начина ни на живот.

Провеждайки в продължение на шест години проучване из целия свят, д-р Джейсън Калтън и съпругата му Мира Калтън откриват, че съвременните практики (като международното разпространение на храни, технологизираното земеделие и обработката на храната) създават храни, пълни с празни калории – калории, лишени от всякаква реална хранителна стойност.

Авторите разбиват плана си на три прости стъпки и ни показват как да се сдобиваме с по-качествени продукти, как да елиминираме нездравословните си навици и как да изберем нужните за нас хранителни добавки.

"Празните калории” излиза у нас на 8 април и е препоръчана от д-р Мария Папазова.

Според д-р Джейсън Калтън и Мира Калтън ние получаваме необходимия калориен минимум, заложен в най-популярните диети, но всъщност приемаме... празни калории.

Защото в тях има дефицит на микроелементи – така необходимите ни витамини, минерали, ЕМК и допълнителни хранителни микроелементи.

Книгата предлага съвети и тестове, чрез които лесно да си осигурите достатъчно микроелементи, дава информация за витамините и минералите, както и дозата, в която е най-препоръчително да се приемат.