От Нова Зеландия: Незабавно затворете кучкарника в Каменар - varna.utre.bg
Alternative Media Group

От Нова Зеландия: Незабавно затворете кучкарника в Каменар

12 април 2013, 13:27 | Varnautre
 • Снимка:
  Giulia D. Stewart, Фейсбук

 • Снимка:
  Giulia D. Stewart, Фейсбук

 • Снимка:
  Giulia D. Stewart, Фейсбук

 • Снимка:
  Giulia D. Stewart, Фейсбук

 • Снимка:
  Giulia D. Stewart, Фейсбук

 • Снимка:
  Giulia D. Stewart, Фейсбук

ВНИМАНИЕ! Кадрите не са подходящи за деца и хора със слаби нерви

Джулия Стюарт от Нова Зеландия е направила подписка за незабавно затваряне на общинския приют за безстопанствени кучета в село Каменар. Публикувана е в сайта www.change.org. Сигнал за петицията е подаден в Министерски съвет по електронната поща. От там пишат писмо на Община Варна с искане за обстойна проверка в кучкарника и отговор на твърденията за нарушения.

Петицията се казва "БГ ад под небето", изпратена е преди повече от месец до вече бившия премиер Бойко Борисов, до бившия кмет Кирил Йорданов, до бившия земеделски министър Мирослав Найденов, до зам.-кмета Антон Жожев и др. Написана е на английски, но е преведена на български и немски език.
"Кучетата попаднали в общинския "приют" Каменар, близо до Варна, никога не виждат слънце! Те си вършат биологичните нужди в килиите, а след това персонала (ако са в настроение) отмиват ексрементите с маркуч, с ледено студена вода, дори и през зимата, при минус 20! Разбира се животните са в килиите докато продължава "процедурата" и подгизват, след което бавно измръзват. Те не получават достатъчно храна, а и водата за пиене се оказва дефицитна в това мракобесно място.

За медицинко обслужване не става и дума- просто такова няма. Кастрациите са от лошо качество. Доброволци-очевидци от местните НПО твърдят, че често бездомни четирикраки постъпили в Каменар изчезват. Живот без обич, живот в мизерия. Живот в отвратителна килия, често с отвратителен край. Това е съдбата на невинните, нещастни кучета, попаднали в този пъкъл на земята! Жестоко осъдени за това, че се раждат нежелани в погрешната страна!

Ситуацията в останалите 30 общински затвори за кучета не е по-добра. Ние разполагаме с документирани доказателства за множество престъпления, като: жестоко отношение при транспортиране; влачат и задушават животните и ги нахвърлят едно върху друго в колите; подлагат ги на систематичен глад и жажда; кучетата буквално гният в килиите, в техните собствени изпражнения; няма медицинско обслужване; ниско качество кастрации (често животните умират от инфекции, кръвоизливи, или женските раждат след кастрация; липса или ограничен достъп на гражданите с цел осиновявания; липса или ограничен достъп на НПО за инспекция на приютите; в някои случаи дори брутален отказ от достъп до помещенията. Без съмнение субсидиите на ЕС и правителството на България не се използват по предназначение и системата създава условия за издевателства и корупция", пише във Фейсбук Джулия Стюарт.

Искане в петицията е и незабавно да се изпратят независими експерти за обективна инспекция на общинския приют, проверки по многобройните сигнали и жалби за жестокост. "Ние настояваме да заклеймите и сложите КРАЙ на систематичните издевателства и корупцията в общинските приюти за кучета и да започнете диалог с легитимните НПО за ефективна работа по овладяване ескалиращата популация на бездомни животни", пише още г-жа Стюарт.

Проверка в общинският приют за бездомни животни в Каменар - ВИДЕОКоментари (20)

Потребител
ЛЮБКА
ЕДИ КОЙ СИ..ЗА ХОРАТА ИМА ПРИЮТИ С ТОПЛА ХРАНА И ЗАВИВКИ ПОНЕ ТАКА Е В РУСЕ...А КАКВО Е В КАМЕНАР НЕ ТИ ЛИ Е ГАДНО КАТО ГЛЕДАШ ТИЯ СНИМКИ...КУЧЕТА БЕЗ КРАКА И Т ,Н ИЗХВЪРЛЕНИВ НЯКАКВА ГОРА..ХОРАТА ПОНЕ ГИ ПОГРЕБВАТ... ЕДИН ЧОВЕК НА УЛИЦАТА ЩЕ СЕ ОПРАВИ И НИКОЙ НЯМА ДА ГО БИЕ ИЛИ ОБИВА ИЛИ ДА МУ РЕЖЕ КРАИНИЦИТЕ...ПОНЕ СТОТИНКА И ХЛЯБ ЩЕ МУ ДАДЕЩ А БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТИНКИ ГИ ПОДРИТВАТ И ОБИВАТ..А ТОВА ЖИВОТНО Е НА УЛИЦАТА ЗАЩОТО НЯКАКЪВ СИ ИДИОТ ГО Е ВЗЕЛ И ПОСЛЕ НАТИРИЛ НА УЛИЦАТА...
05 юни, 20:40 ч.
Потребител
ЛЮБКА СИНОРОВА
КАКВО ЧАКАТЕ ВАРНА..вземете решение за този приют в Каменар...ВЗЕМАЙТЕ ОПИТ ОТ РУСЕНСКИЯ ПРИЮТ....КАК МОЖЕ СПОКОЙНО ДА ГЛЕДАТЕ ТИЯ ГРОЗНИ СНИМКИ...НЯМА ЛИ ВЪВ ВАРНА ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ..ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ...И СПРЕТЕ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА ВЪРХУ ТЕЗИ БЕЗЗАЩИТНИ ЖИВОТНИ...СРАМОТА ...:(..
05 юни, 20:28 ч.
Потребител
abi cortina
togava sled kato e taka po dobre da go zatvoriat naistina . kakvo 4akat . priot se pravi samo ot xora koito obi4at zivotnite . ne ot izrodi .
14 април, 11:12 ч.
Потребител
Ели
Това показва нивото на едно общество. Нищо чe e в ЕU... Нацията е оскотяла, нея не я интересуват хората, какво остава за клетите животни?! Края на света е настъпил очeвидно....
13 април, 21:52 ч.
Потребител
kov4ega
egati diva6kata nacia vinagi si go iskarvat na nai beza6titnite jivotnite bg e edno zlo zagubil i nai malkata si 4ove4nost v nego onezi otpadaci ot parlamenta tragnali da mi govorqt za evropa xaxaaa jalki klouni po zle sme ot edno diva6ko pleme v djunglata
13 април, 20:02 ч.
Потребител
vania
spored ono6enieto kam jivotnite moje da se sadi i za 4oveka...tozi ,,haha,,ne znam kade e pro4el 4e nqkoi iska da se sloji parket,ima si drugi po podhodq6ti materiali,govori se za mrasotiqta,glada i lo6ite usloviq v koito jiveqt,te sa jivi sa6testva i imat pravo na dobar jivot!!!!I...ne znaino za6to vinagi kogato zapo4ne spor za bezdomni jivotni,nqkoi,,umnik,,zapo4va s ,,vijte kolko bedni hora ima na ulicata,sega stava duma za ku4etata,a i horata imat um(kato izklu4im bolnite)i dve race za da [ още... ]
13 април, 12:52 ч.
Потребител
Олга Тенева
ИСКАМ ХОРАТА,КОИТО ИМАТ НЕГАТИВНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТАЗИ ПЕТИЦИЯ,ДА РАЗБЕРАТ ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ,ЧЕ ЧТОМ В БЪЛГАРИЯ СЕ ДОПУСКА ТАКОВО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЖИВОТНИ,ЗАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НИЩО НЕ ПРАВИ,НЕ СПАЗВА ЗАКОНИТЕ,А НАРОДА МЪЛЧИ(НЕ МУ ПУКА ИЗОБЩО ЗА ТАЗИ РАБОТА),ТО ПОЛОЖЕНИЕТО В [ още... ]
13 април, 12:25 ч.
Потребител
А. Петрова
Мисля, че нямаш никакво място тук, защото изказването ти е просташко и не те,а ти си болният мозък явно, но какво може да се очаква от скъпият ни български манталитет. Като имаме предвид, че хората дори нямат уважение помежду си и най-вече към себе си, какво остава за животните!
13 април, 10:42 ч.
Потребител
haha
Аре тая да си гледа кучетата в Нова Зеландия. Какво искат тия болни мозъци? Парно паркет ли да им сложат?
13 април, 07:02 ч.
Потребител
КОNN-X
ЕЙ "haha"ОТ ТАКИВА ОЛИГОФРЕНИ НА КОИТО НЕ ИМ ПУКА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ!ТРЯБВА НЯКОЙ ОТ ДРУГА ДЪРЖАВА ДА ПОВДИГНЕ ГЛАС ЗА НАШИТЕ ПРОБЛЕМИ ЗА ДА ГО ЧУЯТ ЛИ???ЦЯЛ СВЯТ СЕ БОРИ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО НАД ЖИВОТНИТЕ,ТЪПИТЕ ТИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ СИ ГИ ЗАПАЗИ ЗА ТЕБ!
13 април, 21:32 ч.
Потребител
Борнео
Искам да се смениш с кучетата .Аз доброволно ще ти почиствам всеки ден .Ела!
03 май, 14:41 ч.
Потребител
dog lover
Срамувам се, ужасена съм, горките животни умират бавно и мъчително в големи мъки!
12 април, 23:19 ч.
Потребител
Black Angel
Ами върнете ни Добрин Митев от Нова Зеландия и веднага ще затворим кучкарника !
12 април, 18:54 ч.
Потребител
Еди кой си
Не искам да омаловажа случаят с кучетата, но защо никой не казва за хората които живеят на улицата? Нима кучетата са по-важни от човек? Някой попитал ли е те как живеят? Не разбира се.
12 април, 16:24 ч.
Потребител
Иванов
ужас 15 човека не харесват този коментар.
13 април, 07:04 ч.
Потребител
Katerina
МЪЛЧИ!!!!!!! Най-вероятно не си се включвал никога в никаква кауза, било за хора, животни или природа...
Хората, които участват в каузи за животни обикновено участват и в такива за хората.
13 април, 10:38 ч.
Потребител
Любена
Можеш да разбереш един човек що за стока е, като видиш как се отнася към по-слабите от него - животните. Когато хората се държат добре и помагат на животните, то същите тези хора ще се отнасят така и към себеподобните. Другото, за което искам да помислиш е, животните зависят от [ още... ]
13 април, 17:12 ч.
Потребител
Идея
Не искам кучета по улиците! На животните не им е мястото там! Махаме палмите и финансираме кучкарниците! Който осинови куче от там 2 години без местни данъци.
12 април, 15:47 ч.
Потребител
ПОДОБРЕТЕ ХАЛА НА ХОРАТА - СЪЗ
СЪЗДАЙТЕ РАБОТНИ МЕСТА - КУЧКАРНИЦИТЕ САМИ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ!?!
12 април, 14:13 ч.
Потребител
Mind your own ...
??? Не схванах логиката как работните места ще оправи проблема с кучетата??? Трябва да се налее в тъпите кратуни че катрациите на домашни любимци са задължителни!! За това сме на тоя хал. А тия дето все роптаят за срещу организациите искам да ви питам колко "безполезни" хора има у нас болни, стари "непотребни" тях какво да ги правим??? Май не искам да знам какво мислите.... Поне си мълчете така и така за нищо не ставате.
13 април, 23:02 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия Варна