От Нова Зеландия: Незабавно затворете кучкарника в Каменар

Мисия Варна

12-04-2013, 13:27

Снимка:

Giulia D. Stewart, Фейсбук

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

ВНИМАНИЕ! Кадрите не са подходящи за деца и хора със слаби нерви

Джулия Стюарт от Нова Зеландия е направила подписка за незабавно затваряне на общинския приют за безстопанствени кучета в село Каменар. Публикувана е в сайта www.change.org. Сигнал за петицията е подаден в Министерски съвет по електронната поща. От там пишат писмо на Община Варна с искане за обстойна проверка в кучкарника и отговор на твърденията за нарушения.

Петицията се казва "БГ ад под небето", изпратена е преди повече от месец до вече бившия премиер Бойко Борисов, до бившия кмет Кирил Йорданов, до бившия земеделски министър Мирослав Найденов, до зам.-кмета Антон Жожев и др. Написана е на английски, но е преведена на български и немски език.
"Кучетата попаднали в общинския "приют" Каменар, близо до Варна, никога не виждат слънце! Те си вършат биологичните нужди в килиите, а след това персонала (ако са в настроение) отмиват ексрементите с маркуч, с ледено студена вода, дори и през зимата, при минус 20! Разбира се животните са в килиите докато продължава "процедурата" и подгизват, след което бавно измръзват. Те не получават достатъчно храна, а и водата за пиене се оказва дефицитна в това мракобесно място.

За медицинко обслужване не става и дума- просто такова няма. Кастрациите са от лошо качество. Доброволци-очевидци от местните НПО твърдят, че често бездомни четирикраки постъпили в Каменар изчезват. Живот без обич, живот в мизерия. Живот в отвратителна килия, често с отвратителен край. Това е съдбата на невинните, нещастни кучета, попаднали в този пъкъл на земята! Жестоко осъдени за това, че се раждат нежелани в погрешната страна!

Ситуацията в останалите 30 общински затвори за кучета не е по-добра. Ние разполагаме с документирани доказателства за множество престъпления, като: жестоко отношение при транспортиране; влачат и задушават животните и ги нахвърлят едно върху друго в колите; подлагат ги на систематичен глад и жажда; кучетата буквално гният в килиите, в техните собствени изпражнения; няма медицинско обслужване; ниско качество кастрации (често животните умират от инфекции, кръвоизливи, или женските раждат след кастрация; липса или ограничен достъп на гражданите с цел осиновявания; липса или ограничен достъп на НПО за инспекция на приютите; в някои случаи дори брутален отказ от достъп до помещенията. Без съмнение субсидиите на ЕС и правителството на България не се използват по предназначение и системата създава условия за издевателства и корупция", пише във Фейсбук Джулия Стюарт.

Искане в петицията е и незабавно да се изпратят независими експерти за обективна инспекция на общинския приют, проверки по многобройните сигнали и жалби за жестокост. "Ние настояваме да заклеймите и сложите КРАЙ на систематичните издевателства и корупцията в общинските приюти за кучета и да започнете диалог с легитимните НПО за ефективна работа по овладяване ескалиращата популация на бездомни животни", пише още г-жа Стюарт.

Проверка в общинският приют за бездомни животни в Каменар - ВИДЕО