Палатките пред общината влизат в схема

Мисия Варна

12-04-2013, 09:28

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Като при временните търговски обекти, общината ще рисува схема, със зелените площи, на които можеш да си опънеш палатка в знак на протест

В схема подобна на тази, по която се разполагат временните търговски обекти във Варна вероятно ще влязат палатките на стачкуващите в в града. Къде на шега, къде на сериозно, по време на заседание на комисия по собственост към местния парламент, един от протестиращите попита, няма ли общината да предостави безвъзмездно право на ползване на градинката пред общината на стачкаджиите, които са опънали палатки там. 

"Ще бъде изпратено писмо до администрацията, от която да поискаме становище", отговори обаче напълно сериозно шефката на комисията Валентина Софрониева от ГЕРБ. Според съветникът Владимир Тонев от "Нашия  град" пък аналогично на временните търговски обекти, може да се изготви схема с възможните зелени зони, в които е позволено да си опънеш палатка. "Времето се стопли, някой може да иска да си опъне палатка в Морската", коментира Тонев. Според него, където ще се разполагат палаткови лагери, общината трябва да вземе мерки край тях да има и химически тоалетни и кошчета за боклук. "Все пак идва началото на сезона", аргументира се съветникът.