Варненски актриси с номинации за Аскеер

Варна Лайф

11-04-2013, 15:53

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Наградите ще бъдат връчени на сцепциална церемония в навечерието на 24 май

Актрисите от Варненския драматичен театър Даниела Викторова и Гергана Плетньова са номинирани за Аскеер.

В края на март Гергана Плетньова получи ИКАР за най-добра женска роля, а сега е номинирана в категорията „Изгряваща звезда”. И този път признанието е за ролята на Соня във постановката на Пламен Марков "Вуйчо Ваньо". Претенденти на младата актриса в категорията с Васил Дуев за ролите на Свалячът и Сексистът в "Самотни персонажи" от Васил Дуев, постановка Васил Дуев, Театрална работилница "Сфумато". Другият претендент за наградата е Димитър Живков за ролите на г-н Димитров, Здравко, Бабата, Взводния, Снайпера, Анна, Йоцко, Веси, Баце Мише, Спас Певеца, Стрина Милетка в "Живак" (Авторски моноспектакъл) от Димитър Живков, постановка Димитър Стефанов, продуцентска къща "Креди Арте".

Даниела Викторова, е с номинация в категорията „Поддържаща женска роля” за Тереза в "Паметта на водата" от Шийла Стивънсън, постановка Стоян Радев, Театрално-музикален продуцентски център – Варна, Драматичен театър "Стоян Бъчваров".

Нейните конкурентки са Ивана Папазова за ролята на Шута на Лир в "Крал Лир" от Уилям Шекспир, постановка Стайко Мурджев, Драматичен театър "Н. О. Масалитинов" – Пловдив, както и Станка Калчева за ролята на Корделия Егерман в "Часът на вълците" по мотиви от "Из живота на марионетките" на Ингмар Бергман, постановка Десислава Шпатова, Младежки театър "Николай Бинев".

Наградите АСКЕЕР 2013 ще бъдат връчени на сцепциална церемония в навечерието на 24 май.