43-годишна варненка е най-богатата жена у нас

Парите

11-04-2013, 09:20

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Тя е изкарала парите си от продажба на имоти или акции, като е получила 3,57 млн.лв.

Варненка на 43 години е най-богата жена у нас. Дамата с най-високи доходи от миналата година е изкарала парите си от продажба на имоти или акции, като от сделките е получила 3,57 млн. лв., пише standartnews.com. От десетте най-богати българи шестима са от София, двама са от Велико Търново и по един представител има от Варна и Бургас.
Милионерите масово разпродават имотите, акциите и дяловете си във фирми. Това се вижда от подадените досега годишни данъчни декларации за облагане на доходите от 2012 година. Близо 38% от доходите на Топ 10 на най-богати българи са реализирани именно от продажба на имоти, дялове от компании и дори от раздялата с цял бизнес. Десетте души с най-високи доходи в България са изкарали общо 58,78 млн. лв. само за година. От общата сума малко над 22 млн. лв. са получени от продажба на имоти, акции и цял бизнес.
При най-богатите също има огромна разлика в получаваните доходи. Най-висок доход досега е обявил софиянец на 55 г. - 14,28 млн. лв., изкарани през 2012 г. от трудови и граждански договори. Крайният срок за подаване на годишните данъчни декларации е 30 април.