Бойци на Cage Of Glory със страхотно представяне в Украйна

В боен клуб Оплот в Харков (Украйна), се състоя Oplot Challenge 49 по ММА, в рамките на който се проведоха срещи между български бойци от различни клубове представени от Cage Of Glory и бойци от бившата съветска република, като една част бяха от тима на домакините. За случилото се в клетката разказва Пламен Митев от варненския боен клуб ТИМ.

В първата среща в кат. до 66 кг Пепи Иванов (Питбулa) излезе срещу представителя на СК Оплот Бекбулат Магомедов (Неуморимия) - шампион на Русия и световен първенец по бойно самбо и европейски №1 по „микс файт”.

Двубоят започна с проучващи удари от страна на двамата състезатели. Магомедов прихвана краката на съперника си и нанесе няколко удара в стойка. След това премина в партер и продължи да нанася удари. Успя да вземе положение „фул маунт” и продължи до блокиране на ръката на Пепи с коленете си, като го лиши от възможност за защита.

След няколко точни удари в 1-ата минута и 6 секунди Иванов прекрати срещата.

Сблъсък №2 в кат. до 66 кг Станислав Енчев налетя на Сергей Сокол (Хищника), представител на отбор от Украйна. В първия рунд и двамата състезатели показаха много добра ударна техника в стойка, като си разменяха множество удари с ръце и колене. Сергей Сокол събори съперника си и боя продължи в партер. Станислав Енчев се опита да направи „ключ” на ръката, но украинеца се измъкна и боят продължи в стойка. Сергей Сокол успя да хване опонента си за врата и пробва душене с гилотина, но Станислав се оказа опитен боец и се измъкна от захвата. Вторият рунд започна с обмен на удари, но бързо премина на земята, където нашият състезател скоростно зае положение за „фул маунт”, от което украинския състезател се опита да избяга, но попадна в захват на врата и се предаде във 2-ата минута.

Третата среща бе в кат. до 70 кг Валентин Николов (Извънземното) имаше за противник Александър Бутенко (Желязната хватка), който е представител на СК „Оплот”. Първият рунд започна с размяна на удари с ръце и крака. Александър се опита да пренесе схватката на земята, но се наниза на коляното на Валентин и получи сериозна аркада, но продължи атаката. Лекарска помощ получи между първи и втори рунд. Срещата приключи след (криминално) съдийско решение в полза на украинския състезател.

В 4-ата схватка в кат. до 77 кг Йордан Кирчев се изправи срещу Владимир Гинжу (Цербера), възпитаник на АБИ „Чест” (Украйна). Зрителите заподозряха, че се намират на шампионат по „лоу-кик”. И тук има от какво да недоволстваме, защото след 30:25 точки в полза на Владимир (Цербера) се стигна до твърде съмнителен успех за домакините.

Последният двубой бе в кат. до 84 кг – варненецът Виктор Николаев имаше за задача да „обиди” „краля на микс-файта” Александър Долотенко. Схватката премина в размяна на удари и захвати, където украинския представител беше по резултатен.

Въпреки силното представяне от страна на домакините, нашите момчета им дадоха достоен отпор и изтръгнаха 1 победа.