Откриха съкровище от златни монети на нос Св. Атанас в Бяла

Архив Варна

09-04-2013, 13:16

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Археологическите проучвания в града продължават вече пета поредна година и се финансират изцяло с подкрепата на общината

На съкровище от великолепно запазени златни монети от VI век попадна още в първите дни от началото на Археологически сезон 2013 г. научната експедиция с ръководител доц. д-р Валери Йотов на нос Св. Атанас в Бяла. Участници в разкопките са и проф. Александър Минчев – зам. ръководител на археологическата експедиция и Жасмина Велинова – координатор на Проекта за консервация, реставрация, експониране и социализация на Античното селище и късноантичната крепост на нос Св. Атанас.

Археологическите проучвания в града продължават  вече пета поредна година и се финансират изцяло с подкрепата на общината. Тази година ще приключи и Проектът "Консервация, реставрация, експониране и социализация на Антично селище и късноантична крепост на нос Св. Атанас и превръщането им във водеща туристическа атракция на територията на Община Бяла", по Оперативна програна за "Регионално развитие" 2007-2013 г. на Европейския фонд за регионално развитие.