Черно море Порт Варна загуби от Левски

"Моряците" паднаха като домакини в залата на "сините" в София

Отборът на Черно море Порт Варна загуби двубоят си от от Левски в Булсатком НБЛ . "Моряците" паднаха при "домакинството" си на "сините" след резултат 77:86. Мачът се игра в домашната на Левски - зала "Универсиада" и бе втори за варненци в рамките на по-малко от 24 часа, след като снощи надиграха Рилски спортист и в Самоков. Левскарите вече имат 21 победи и 4 поражения, а в следващия кръг посрещат Ямбол в неделя (14 април). Варненци пък са седми с актив от 10 успеха и 15 поражения, а след седмица играят с младежите у дома.

Три от четирите части бяха доста равностойни, а Левски успя да натрупа аванс само във втората. Въпреки тежкият двубой от предната вечер, играчите на Черно море се противопоставиха добре на съперника и бяха близо в резултата през цялото време. Първото полувреме завърши с 5 точки поред за левскарите, с които те се оттеглиха на почивка със 7 аванс. В третата четвърт разликата падна само до точка, но Левски не позволи обрат и до края водеше в резултата и стигна до нова победа.

Отново страхотен двубой изигра Марко Маринович, който бе най-резултатен с 30 точки. Сърбинът обаче впечатли със стрелбата си, като успя в 8 от 9 опита от тройката, а направи и 9 асистенции. Неманя Протич добави 14 точки и 8 асистенции, а Димитър Димитров се отчете с 13 точки и 7 борби. Тимът игра без центъра Младен Пантич, който на двубоя с младежите получи лека травма и бе съхранен днес.

За варненци най-резултатен бе Асен Великов с 18 точки, като направи и 9 асистенции. По 13 точки пък отбелязаха Васил Кьосев и Лари Хол.