На безплатен пазар ''Танто за кукуригу'' ще разменяме ненужни вещи

Новините

07-04-2013, 12:21

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Такива пазари вече има в няколко града, а най-известен е пловдивският "Айляк бутик"

Следващата неделя от 13 до 17 часа на входа на Морската градина за първи път във Варна ще има свободен пазар. Кръстен е от организаторите ''Танто за кукуригу''.

Наричат безплатните пазари алтернатива на консуматорската култура - без пари, без бартер, без търговия, "родили" се от все по-нарастващата бедност на българския народ и още по-нарастващата нужда от солидарност.
"Имате ненужни, но все още използваеми вещи? Старите ви дрехи, книги, играчки събират прах? Дома ви е пълен с излишни предмети? Елате на безплатния пазар, където можете да споделите ненужните си вещи и да намерите нещо полезно! Защото има за всички! Защото ненужното за теб е съкровище за някой друг! Живеем в тежки времена, но дори и сега ние намираме за нужно да не се крием по домовете си, а да покажем гражданската си позиция по най-сърдечния възможен начин!", споделят във Фейсбук инициаторите.
За сега идеята е да има отделни секции - "Библиотека" - за книгите, "Open-air mall" - за дрехите и т.н. Всеки желаещ може да остави ненужните си вещи, предмети, играчки, като те допълнително ще бъдат сортирани. И да си хареса друго от което има нужда.