Ученици от Руското събират жълти стотинки за кувьоз и скалпел

Животът

07-04-2013, 10:52

Снимка:

stotinkite.com,архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

VІІІ СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин" се включва в акция “Жълти стотинки”

Имате ли жълти стотинки, които не знаете какво да правите? Елате в едно варненско училище и ги дарете. VІІІ СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин" се включва в акция “Жълти стотинки” за събирането на средства за кувьоз и хармоничен скалпел за клиниката по детска хирургия към МБАЛ "Света Анна".

Стотинките децата ще поставят от понеделник в голямо прозрачно шише с прорязана капачка облепено с флаери на каузата.
Кампанията “Жълти стотинки” се организира за поредна година. Монети ще се събират в учебните сгради – училища, детски градини и университети. В началото на акцията в края на март организаторите обявиха, че акцията е целогодишна, като на 1 юни и на 6 декември децата ще могат да преброят стотинките.
През 2012 г. са били събрани 16 360 лв. С тях са закупени ехографи за установяване на бременност и ултразвук-сонди за "ДКЦ-І" в Бургас. Сега само за хармоничният скалпел са нужни над 38 000 евро.
Участници в "Жълти стотинки" са децата. Те са тези, които дават и те са тези, които получават. Най-големият дар в акция “Жълти стотинки” е самото участие. То в никакъв случай не е задължително, но пък и не изисква големи възможности, за да се изпълни. Дори да пусне само една единствена монета, вашето дете е изпълнило благородната си мисия. Ние, инициаторите на тази акция, поемаме ангажимент да му покажем при кои болни деца са отишли стотинките", споделят организаторите в stotinkite.com