Варненец започна спасението на България в Купа Дейвис

Спорт

05-04-2013, 16:14

Снимка:

Тихомир Грозданов

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Тихомир Гразданов надигра с 6:4, 6:1, 6:3 първата ракета на Естония Владимир Иванов

Варненският тенисист Тихомир Грозданов изведе напред България в сблъсъка с Естония за оставане във втора група на Евро-африканската зона на “Купа Дейвис".

В първи двубой между двата тима Грозданов надигра с 6:4, 6:1, 6:3 първата ракета на гостите Владимир Иванов. Срещата се игра в Пловдив. Във вторият двубой Димитър Кузманов излизе срещу Маркус Кернер. Играе се до 3 победи.

В първата част Грозданов започна мобилизирано и набързо поведе с 5:2 гейма. След това Иванов обаче успя да върне пробива при 4:5. Това само амбицира национала от Варна и той взе сета с пробив на нула. Втората част премина изцяло под диктовката на Тото, който спечели за 33 минути с 6:1, въпреки че сетът започна с разменени пробиви. В третата част българинът стартира с пробив за 2:1. Грозданов продължи да доминира и направи втори брейк при 5:2. Тогава естонецът Иванов поиска лекарска помощ на корта. После той проби, но последва нов пробив на Тихомир и мачът приключи.

"Доволен съм, че дадох добро начало на България. Играем мач за мач, но се надявам да победим. Очаквах срещата да е по-трудна, но съперникът направи доста грешки. Записах доста победи този сезон, което ми даде самочувствие", заяви след победата Грозданов.