Флирт с шефа – трън в петата

Животът

05-04-2013, 06:25

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Как да избегнем смущаващия поглед на шефа?

Съвсем скоро говорихме за флирта и романтиката в офиса, за това да излизате със свой колега и за ползите от всичко това – по-голяма мотивация, по-голяма продуктивност в работата, по-малко стрес. Какво обаче се случва, ако шефът е този, който флиртува, но ние не сме така очаровани от вниманието му, както той очаква,? На този въпрос отговаря Az-jenata. Често хора на лидерска позиция имат нуждата да поддържат самочувствието си високо и се възползват от положението си, за да го правят.

Ако сте останали с впечатлението, че трябва да се смеете на всички неприятни шегички на шефа си, много грешите. Когато усещате, че се навърта наоколо и ви хвърля недвусмислени погледи, можете спонтанно да му разкажете „историята“ за бившия ви шеф, за ужасното му поведение към вас и за жалбата, която сте подали. Не се опитвайте да звучите заплашително – само това да чуе подобна случка би трябвало да е достатъчна причина да ви остави на мира.

Обърнете се към приятеля/съпруга си

Мъжете предпочитат да са в компанията на необвързана жена и често си позволяват повече, когато не усещат заплаха от съпруга или сериозния й приятел. Говорете с любимия във всеки възможен момент, ако имате такъв (момент и любим). Винаги можете да помолите и някоя приятелка да отдели 15 минути за вас, за да инсценирате разговор по телефона, който шефът ви задължително да чуе.

Крайни мерки/Начални мерки

Винаги можете да кажете, че по условие не се интересувате от мъже, за да се опитате да го отблъснете. Това – разбира се, в случай, че не се притеснявате от слуховете, които ще тръгнат по ваш адрес. Дали обаче си струва да се стига дотам в името на това да запазите работата си (при човек, който не уважава личното ви пространство и ви смущава ежедневно)? Може би още от самото начало е добре да пуснете анонимно оплакване и да оставите на съответните административни органи да си свършат работата.