"Транстриумф" иска главата на шефа на комисията по транспорт

Мисия Варна

04-04-2013, 16:54

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Искат оставката му, но това не било включване в тона на улицата, която се опитва да кадрува в Община Варна

Незабавно отстраняване на председателя на комисията по транспорт в Общинския съвет - Иван Луков, иска частният превозвач "Транстриумф", научи Varnautre.bg. Според изпълнителния директор на дружеството Антраник Шакариян това е наложително, за да стартира диалога между Общината и превозвачите ефективно и управлението на транспорта да влезе в релси. Твърдението е, че Луков както персонално, така и в качеството си на председател на ресорната комисия, от началото на мандата си демонстрирал безпринципно поведение, липса на заинтересованост към развитието на бранша и некомпетентност.

Частният превозвач е обиден, че въпреки многобройните сигнали, през последната година не е проведена нито една работна среща, с цел вникване в проблемите на градските превози.

"Транстриумф" не веднъж са алармирали за неадекватното управление на сектора. Една от болките им е орязването на съфинансирането от страна на Община Варна на картите за пътуване на пенсионерите над 65 години. Не за първи път се настоява за спешна промяна на общинския процент за доплащане на картите от 25% на 40% и стартиране на повишаване на цената на билета.
"За да не се превърне секторът"Транспорт" в новата бомба, настояваме в рамките на следващите 10 дни да инициирате експертен разговор за спасяване на обществените превози и гарантиране на качествена услуга за варненци и гостите на града", допълва Шакариян в писмото до Общината.