"Владислав" готов на 9 май (ВИДЕО)

Животът

03-04-2013, 16:32

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Сменят и тротоарите от "Съборни" до "Пюскюлиев"

Преасфалтираният бул. "Владислав" ще бъде напълно готово за Деня на Европа 9 май. Това обеща днес временният кмет на Варна Христо Бозов, който провери на място как вървят ремонтните работи. Строителният обект е разделен между двама изпълнители, според договора за текущи ремонти в районите "Одесос" и "Младост". ДЗЗД "Варнастрой" подменя настилката върху 36400 кв. метра от бул. "Република" до ул. "Струга". За това фирмата ще получи 2,4 млн. лева. Платната от бул. "Република" до ул. "Христо Смирненски" вече са говоти и движението по тях е възстановено.

В следващия участък - до Автогарата, е положен усточивият на високи и ниски температури биндер, повдигнати са шахтите и при добро време утре ще бъде излят и износващият пласт асфалт, който ще бъде трудно замръзващ. 

Северното платно е фризовано - от "Република" до "Струга". Предстои и оформянето на тротоарите около трите спирки.

От ул. "Струга" до бул. "Мария Луиза" ремонтът е поверен на ДЗЗД Обединение АД-Варна. Площта за преасфалтиране е 34 147 кв. метра, а сумата - 2,6 млн. лева, в която влизат нови тротоари от ул. "Съборни" до ул. "Пюскюлиев". В този участък е фрезовано цялото южно платно, а от "Струга" до пощата е положен биндер. Ако времето позволява, утре той ще стигне и до бул. "Мария Луиза". Готови са и сметките за тротоарите - 233 хил. лева с обикновени тротоарни плочки или 280 хил. лева с бетонни блокчета.

От общината са готови и с възлагателните писма за ремонта на бул. "Сливница". Поради по-голямата си площ той ще струва 6.6 млн. лева, обяви шефът на общинското предриятие "Инвестиционна политика" Стоян Димитров. За разлика от "Република", който се ремонтира с пари от държавния бюджет, "Сливница" се финансира от общинския. Преасфалтирането тук ще започне веднага след като бъдат готови южните платна на "Владислав", за да не бъде градът блокиран от задръствания.

На 9 април ще бъдат отворени офертите за избор на изпълнител на обновяването на пешеходната зона на града от градинката "Севастопол" до филиала на театъра, обяви днес Христо Бозов. Ремонтът най-вероятно ще започне в края на май и първо ще бъдат стегнати най-разбитите участъци. След края на активния турстически сезон ще започне цялостната реконструкция на ларгото, обясни преди време шефът на комисията по "Финанси и бюджет" Иван Портних.