Петима бойци на Cage of Glory в Украйна

Наш представителен отбор по ММА стегна куфарите за украинския град Харков. Петима български бойци са подбрани от организацията, за да премерят сили с някой от шампионите на Укарайна в гала-вечер-та, организирана от федерация "Октагон". Поканата идва от Ивайло Арбитов - представител за "Октагон" за Балканския полуостров и президент на WRKO.

Пепи Иванов – Питбула, Станислав Енчев (кат. до 66 кг), Валентин Иванов – Извънземното (70 кг), Йордан Кирчев (77 кг ) и Виктор Николаев (84 кг), ще потеглят утре в 9 ч. заедно с Пламен Mитев от Cage of Glory.
Очакват се интересни сблъсъци тъй като и нашите и украинците са силни състезатели.
"Надяваме се и на коректно съдийство, защото на предния турнир в Молдова наш състезател спечели по точки, но поради неправилна реферска преценка загуби срещата - заяви Димитър Урумов от боен клуб ТИМ. - Искам да благодаря на фирмите и организациите които ни подкрепят.”
Припомняме, че победа и загуба записаха двамата български състезатели, взели участие в Гала по ММА в Молдова. Родните ни бойци смляха от бой своите противници, но реферите отсъдиха победа само за варненеца Мирослав Стоянов в кат. до 70 кг. Ощетен остана добричлията Денис Ахмедов, защитаващ цветовете на варненския клуб „Десант”. Българинът вдигна на крака залата в Кишинев, но съдиите дадоха победата на представителя на домакините. 
Ахмедов, който живее в Добрич, е републикански шампион за 2012 г. по муай-тай при непрофесионалистите. Двубоят му в кат. до 70 кг в Молдова бе първи на ринга при професионалистите.
Cage of Glory са поканeни за участия в Гала вечери в цяла Русия, през месец, до края на годината.