Условни присъди за четирима за трафик на хора

Крими

02-04-2013, 15:25

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Те набирали жени за проституция

Трима мъже и една жена, обвинени за трафик на хора, се отърваха с условни присъди.  По силата на одобрено споразумение, Варненският районен съд наложи различни условни наказания на четиримата подсъдими по делото - 38-годишната В. Михова, П. Петков на 42г., С. Тодоров на 27г. и Й. Йорданов на 21г.
Те са обвинени, че от началото на 2010г. до 5 юни 2012г. във Варна са набирали лица, за да бъдат използвани за развратни действия. Деянията са извършвани в апартаменти под наем, независимо от  съгласието на пострадалите жени, чрез обещаване, даване и получаване на облаги.  
38-годишната В. Михова, която призна вина за набирането на пет жени, както и нейният съучастник  – С. Тодоров получиха наказания от по 2 години и 11 месеца лишаване от свобода, отложени с 5 години изпитателен срок. 21-годишният Й. Йорданов бе осъден на 2 години и 10 месеца условно. Четвъртият подсъдим – П. Петков получи 2 г. и 9 месеца лишаване от свобода, също отложено с изпитателен срок от 5 години.
Четиримата подсъдими са с чисто съдебно минало до момента. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага, съобщиха от преслужбата на съда.