Лиляна Павлова води листата на Варна

Мисия Варна

02-04-2013, 12:01

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Петима министри влизат в лидерската надпревара

Двама потенциални министър-председатели ще се сблъскат като водачи на листи във Варна. Лидерът на БСП Сергей Станишев вече обяви официално, че водачът на червената листа във Варна е кандидатът на партията за премиер при успех на парламентарните избори. Водач на ГЕРБ пък ще е Лиляна Павлова, която също е спрягана за евентуален министър-председател в евентуално второ правителство на управлявалата досега партия. 

Общо петима министри от кабинета на Бойко Борисов ще оглавят листи на ГЕРБ, по-късно днес имената им ще бъдат съобщени официално, съобщава "24 часа". Експремиерът влиза в битка на титаните в 25-и МИР в София и Пловдив, където негови опоненти ще бъдат съответно Сергей Станишев и Стефан Данаилов. В софийската листа негов подгласник ще бъде шефът на ГЕРБ в последния парламент Красимир Велчев. Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов също е начело на две листи - в Благоевград и Велико Търново.

Освен във Варна, Лиляна Павлова, която пък се радваше на най-голямо доверие в кабината на Борисов, ще се бори за гласовете на хората и в Стара Загора. След нея ще бъдат подредени местният лидер на ГЕРБ Иван Портних и безпартийният зам.-областен управител Пламен Манушев, който доскоро беше заместник-началник на отбраната на страната. Все още се чака решението на Борисов за подредбата на следващите номинирани за листата.

Още трима министри застават начело в листи на ГЕРБ - Делян Добрев в Хасково и Перник, Ивайло Московски в 23-и район в София и Пазарджик и Томислав Дончев в Габрово.

Днес ще стане ясно дали и екс социалният министър Тотю Младенов ще оглави кандидат-депутатската листа във Враца. Бившият заместник на Симеон Дянков Владислав Горанов също ще води две листи - в столичния 24-и район и София-област. Вежди Рашидов е трети в пловдивската листа, след Борисов и Менда Стоянова, а Десислава Атанасова, която оглавяваше здравното министерство е трета в Русе. Искра Фидосова пък е на първо място в Монтана. Депутати от последното Народно събрание също са водачи според неофициалната информация на изданието.

Румен Иванов е номер едно в Добрич, Цвета Караянчева в Кърджали, Пламен Нунев в Русе, Десислава Танева в Сливен, Даниела Дариткова в Смолян, Стефан Господинов в Силистра, Владимир Тошев във Видин.

Последната шефка на парламента - Цецка Цачева, е първи избор за ГЕРБ в Плевен.

Областни управители ще водят листите в Пловдив-област, Разград и Търговище. Това са Здравко Димитров, Валентин Василев и Митко Стайков.