Черно море иска лиценз и за Европа

"Моряците" си заплюли стадион "Лазур" в Бургас

Черно море направи странен ход и поиска лиценз за Европа, научи Varnautre.bg. Въпреки че отборът се бори да не изпадне, ръководството на варненци допуска вариант, при който "моряците" да играят в Европа още това лято. Това може да стане само ако Морето завърши в четворката или по-предно класирали се отбори от варненци да не са подали необходимите документи за получаване на лиценз за евромачове.

Тъй като в Черно море са изрядни и нямат дългове, лицензът за Европа се получава безпроблемно, както и този за "А" група. Крайният срок за подаването на документите изтече на 31 март.

За получаване на лиценз за евротурурнирите е задължително да се спомене, на които стадиони отборът евентуално ще играе. Точно по тази причина от ръководството на "зелено-белите" са заявили стадион "Лазур" в Бургас.

За да играят Черно море в Лига Европа още това лято обаче, трябва отборите преди тях в таблицата да нямат въпросния лиценз от УЕФА.

Стара практика в "А" група е отборите от 8-10 място да се застраховат и подават подобна молба за лиценз за УЕФА надявайки се на щастливо стечение на обстоятелствата.