Край на петъчната сиеста на общинарите във Варна

Животът

02-04-2013, 10:30

Снимка:

в. Труд

Автор:

в. Труд

Всичко от Автора

Гишетата вече ще работят и в петък следобед

От 15 април администрацията и информационният център в община Варна ще приемат граждани и в петък следобед, а работното им време през цялата седмица ще се удължи, пише "Труд" и цитира и.д. кмет доц. Христо Бозов: “Докато аз работя, и служителите ще работят”.

В момента чиновниците приемат граждани от понеделник до четвъртък от 8,30 до 16,30 ч. В инфоцентъра графикът е без прекъсване, докато за администрацията е предвидена почивка от 12 до 14 ч. В петък обаче всички служби хлопват кепенците още в 12 ч. на обед.

Петъчната “сиеста” и ранното затваряне в останалите делнични дни бяха обект на много критики от страна на варненци, които на практика трябва да бягат от работа, ако им трябват справки и услуги от кметството. Почивният полуден дори стана повод за съдебно дело, което през 2010 г. заведе Сдружението за оптимизация на правосъдието и администрацията. През м.г. административният съд във Варна отсъди в полза на ищеца, но общината обжалва пред ВАС.

Според кметската заповед чиновниците занапред ще работят през делниците до 18 ч., а гишетата на инфоцентъра няма да затварят, докато пред тях има чакащи граждани.